söndag 22 mars 2009

Ny Gödningsspridare

Nu har jag nyss lastat min "gamla" gödningsspridare på släpkärran och kört till Lantmännen Maskin i Enköping för vidare transport till Blekinge!
Det är så att han som ägde spridaren förut gärna ville köpa tillbaks den i år, för han skall starta upp sitt eget lantbruk igen efter att ha haft utarrenderat ett antal år. Lantmännen Maskin sköter bara transporterna, de har inte bytt in den.
Jag hade ingen tanke på att byta spridare så här direkt - efter ett år - men när han tog kontakt och jag funderade på det mera , så blev det mer och mer attraktivt.
Mest för att jag vill ha nya Bogballe-monitorn men också för att inte komma ner i årsmodeller så mycket. Den jag har bytt bort var en -02:a , 6 år.
Den nya år en -09. Detta syns framför allt på monitorn som känns lite omodern och klumpig. Och jag ser ju dessutom på begagnat marknaden att det inte alls finns schyssta begagnade gödnings-spridare, så sitt marknadsvärde lär den nog behålla - bara man sköter den OK.
Sen tror jag också det kan ha sitt marknadsföringsvärde att komma med en nyhet för i år, nått som kan spridas och talas om och visa på att denna killen kör med bra grejer och menar allvar med sin satsning.
N-Sensorn är inte alls med i denna affär, den behåller jag den jag köpte begagnad från Blekinge-bonden. Den är från 2003, men jag har ju likadant där, bytt bort den gamla omoderna monitorn mot den nya Windows-baserade monitorn - som krävs för att kunna köra Maltkorns- samt Raps-kalibreringarna.
Dessutom sker ju all vidare utveckling mot denna plattformen, så där kändes det inte som ett seriöst alternativ att ligga kvar på gamla monitorn.
Mycket monitorer i dagens lantbruk - men det är väl så det blir, och det har jag inget emot och kan enkelt hantera efter 16 år i IT-branschen.